Populaire trends in Spanje


Normaal gesproken zijn de trendy producten en handeling wereldwijd terug te vinden, neem nu de razendpopulaire fidgetspinners en Pokémon Go, maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen op de regel. Trends die tot een specifiek land beperkt blijven of daar juist daar ontstaan alvorens ze de wereld rondgaan.Neem nu Spanje. Het land van de tapas, sangria, siësta en fantastische stranden is uiteraard het bekendst om deze pruducten en handelingen, minder gekend is dat Spanjaarden ook zeer begaan zijn met het volgen en ontwikkelen van trends.
Welke zijn de meest populaire trends onder Spanjaarden in 2017?

1.  Koorden voor brillen

Koorden voor brillen zijn uiteraard functioneel en esthetisch maar worden tot nu toe niet echt aanzien als modeaccessoire. Daar is deze zomer een eind aan gekomen. De brillenkoordjes zijn nu éénmaal dé Spaanse modehype van 2017. Zodanig dat Amazon door de immense vraag de prijs van vijf euro zag verdubbelen.


2.  Wachtwoord en ‘speakeasies’

Wat wij vroeger deden als kinderen om een kamp te mogen betreden is dagdagelijkse realiteit geworden in Madrid. In de Spaanse hoofdstad kan je sommige bars niet betreden zonder het juiste wachtwoord te vermelden. Deze trend vertaalt zich in de vorm van ‘speakeasies’ of ‘clandestien bars’. De origine van dit concept is afkomstig uit de jaren 20 waarbij huizen, winkels en garages achterin een bar hadden voor een exclusief cliënteel. Enkele bekende voorbeelden van ‘speakasies’ zijn: Medias Puri, Hemingway, Palermo, Kikeller…

3.  Elektrische auto's delen

Car2GO en Emov zijn de laatste nieuwe trend in Madrid geworden. Deze twee bedrijven verhuren elektrische auto's voor 19 cent per minuut met behulp van een app. Deze app zorgt ervoor dat mensen niet steeds hun eigen auto moeten gebruiken maar ook voor een groenere oplossing kunnen kiezen. Ook bij ons komt deze trend van ‘carsharing’ stilaan aan de oppervlakte. Wij denken hierbij aan Partago, die in Gent een gelijkaardig initiatief hebben ontwikkeld.

4.  Tegels om de muren te versieren

Tegels als een materiaal om de buitenmuren van een huis of een instelling te versieren is voor veel mensen iets wat toebehoort aan de vorige eeuw. Het is een typerend kenmerk voor oude gebouwen en oude bouwstijlen. Met uitzondering van Spanje. Je huis opfleuren met het gebruik van kleurrijke tegels is dit jaar uitgegroeid tot de laatste modetrend in de lokale bouwwereld. Over heel het land verschijnen sinds kort nieuwe gebouwen mét elk een unieke tegelversiering.

5.  Zonnebrillen met lenzen van stralende kleuren

Zonnebrillen met stralende kleuren was een paar jaar geleden een wereldwijde trend maar verdween ook weer snel. In Spanje daarentegen gaat de firma Hawkers & Co verder met deze opvallende lenzen. Vandaag zijn ze nog steeds een gigantisch populair zomeraccessoire en zie je ze overal op de stranden en in de hippe steden.

6.  De waaier

De zomer van 2017 is één van de heetste zomers die Spanje in enige tijd gekend heeft. Om die reden worden de hoge temperaturen door de Spaanse vrouwen bestreden aan de hand van een waaier. Een waaier is een klein accessoire, dat vrouwen manueel bedienen om zich koelte toe te wuiven. Het is praktisch maar wordt nu dus ook louter gebruikt als een schoonheidsaccessoire.


Gek of geniaal? Tijd zal het uitwijzen! Wie weet krijgen we in de nabije toekomst ook te maken met wachtwoorden wanneer we, hip uitgedost met onze flashy zonnebril en bijpassend brillenkoordje, ons favoriete cafeetje willen betreden. Na afloop van een geslaagde avond wordt iedereen dan uiteraard door de Bob van dienst veilig thuis afgezet met de milieuvriendelijke huurwagen.


Geschreven door
Elena Sánchez
Afkomstig uit Spanje en op taalstage bij Darvin

Darcave

Pr. Thuysbaertlaan 12B
9160 Lokeren

  +32 (0)9 298 06 96

  info@darvin.be