4 tips voor jouw naamkaartje
Een professioneel naamkaartje kan heel wat deuren openen, dat is te zeggen, als je een goed naamkaartje hebt. Maar hoe ziet dat er nu uit? Wij geven je enkele tips om je te onderscheiden van de massa.

1.  Less is more

Als er een overdaad aan info op je kaartje staat, wordt het snel rommelig en amateuristisch. Kies enkel het allerbelangrijkste, wat moet de ontvanger absoluut weten van jou? Je rekeningnummer of je contactgegevens? Je rekeningnummer houd je best voor op de factuur. Nog een tip, beperk je contactgegevens tot telefoonnummer, e-mailadres. Zo vermijd je keuzestress!

2.  Vermijd kant-en-klare templates

Ik weet het, de kant-en-klare templates en tools, die online drukkers aanbieden zijn erg makkelijk. Maar doe het toch maar niet. Zo kom je nog 20 dezelfde naamkaartjes tegen. Hierdoor verlies je aan authenticiteit en professionalisme.
Wees niet bang om een designer, graficus of marketingbureau in te schakelen, het hoeft helemaal niet duur te zijn en je wint er heel wat tijd mee.

3.  Hoe origineler je kaartje, hoe langer de levensduur

Denk aan je sector, wat zie je telkens weer opduiken? Is er een mogelijkheid om dit op een andere manier te verwerken in je naamkaartje? Als je een origineel kaartje hebt, houden mensen het langer bij. Wat dacht je van dit voorbeeld?


4.  Het disruptieve element

Herinner je je het eerste puntje nog? Hou het simpel, maar zorg voor een verrassend element! Dit kan een originele kapvorm zijn of een bijzonder materiaal. Gouden tip, maak het persoonlijk. Zet een foto van jezelf op je naamkaartje, een quote of een handtekening. Je kaartje zal er meteen uitspringen.Geschreven door
Flo Van de Velde
Copywriter Darvin
flo@darvin.be

Darcave

Pr. Thuysbaertlaan 12B
9160 Lokeren

  +32 (0)9 298 06 96

  info@darvin.be